menu
icon

Dien uw aanvraag in

Laat de professionals uit Enschede weten wat uw wensen zijn

icon

Wacht een aantal minuten

Onze professionals worden op de hoogte gesteld en doen een voorstel

icon

Vergelijk!

Vergelijk de aanbiedingen en kies die wat het beste bij u past

mediators Enschede

Een kundige Mediator uit Enschede helpt u graag verder.

Hoe werkt mediation in Enschede & wat is het

Doorgaans wordt mediation ingezet wanneer u en de betrokken partij er middels een bemiddelingstraject uit willen komen. Vòòrdat er een rechter aan te pas komt dus! Overigens is het zo dat bij een uitspraak van een rechter er altijd één van de partijen in een conflictsituatie de zaak verliest, de oorzaak van het conflict zal dus niet opgelost worden. Met mediation kunt u in de toekomst nog samen door een deur. Mediation is vandaar een win-win.

In een setting met een mediator zal deze zich beperken tot vragen stellen en het gesprek leiden, en geen advies geven. Natuurlijk zorgt een mediator er wel voor dat er informatie wordt gegeven die in een specifiek conflict nodig is. De goede intentie van beide partijen die bij dit conflict betrokken is dus nodig om tot een goede oplossing te komen. Van beide partijen wordt verwacht dat zij naar elkaar zullen luisteren en zich kunnen inleven in elkaars situatie.

Tijdens het eerste gesprek zal de mediator uitleggen hoe het proces in zijn werk gaat en er wordt een mediationovereenkomst getekend. In de overeenkomst staan dingen zoals het waarborgen van de vertrouwelijkheid van de sessies en dat alle gesprekken op vrijwillige basis gebeuren.

Zodra alle blokkades boven water zijn en eventueel goed zijn besproken zal er een onderhandelingsgesprek plaatsvinden over de mogelijke oplossingen. Vervolgens kan er in de afrondingsfase een definitieve oplossing bereikt worden, wat dan vastgelegd wordt in de vaststellingsovereenkomst. Op die manier kunnen er geen misverstanden ontstaan over wat er is afgesproken.

Een mediator uit Enschede kan onder andere worden ingeschakeld voor:

  • familieconflicten, echtscheiding, erfenissen enz
  • burenruzies
  • conflicten tussen werkgevers en werknemers
  • geschillen tussen afnemer en leverancier
  • andere geschillen die in de zakelijke sfeer vallen
  • conflicten tussen de overheid en burgers
1.224
Klanten geholpen met mediators vergelijken
7.985
Totaal gerealiseerde professionele connecties
€ 112,-
Gemiddelde besparing p.p. door te vergelijken
Enschede

Wat mediation in Enschede kost

Iedere mediator heeft zijn of haar eigen uurtarief. Hierdoor komt het dat de tarieven van mediation ver uit elkaar liggen. Voor bedrijven en voor particulieren hanteren de meeste mediators andere uurtarieven. Het allereerste gesprek is meestal gratis en zonder verdere verplichtingen, ook wel het intake gesprek. In het intakegesprek zal men u eveneens vertellen welk tarief u in rekening gebracht zal worden en hoeveel gesprekken men denkt nodig te hebben.

Als een mediator samenwerkt met de Raad voor de Rechtsbijstand kan hij of zij voor u bij de overheid een subsidie aanvraag aanvragen, ook wel bekend als toevoeging. Voldoet u helemaal aan de voorwaarden voor deze subsidie, dan hoeft u alleen maar een bijdrage te betalen. Uw inkomen en eventueel eigen vermogen zijn ook van invloed op de subsidie. U kunt uw mediator om meer informatie vragen.

De totale kosten van een mediation hangt af het aantal gevoerde gesprekken. Meestal zijn er tussen de drie en vijf gesprekken nodig om partijen tot een oplossing te laten komen. Wordt men het, ondanks mediation, niet eens, dan kan de onenigheid alsnog bij een rechter wordt voorgelegd. Het starten en voeren van een rechtbank proces is wel vele malen duurder dan mediation.

Ook toe aan mediation? Vul uw gegevens in en vindt een mediator uit Enschede. U krijgt dan van verschillende plaatselijke mediators een offerte in uw e-mail waarmee u verder kunt om het conflict tot een oplossing te brengen.

mac
mac
img

Ik ben Keano Tolman, regiomanager in Enschede. Ik sta persoonlijk garant voor een succesvolle connectie tussen u en een mediator uit Enschede.

Zoekt u betaalbare mediators regio Enschede?

Het is te adviseren een mediator te kiezen die is aangesloten is bij Professionals Enschede. Wil een mediator ingeschreven zijn in ons register, dan moet deze aan een aantal vaste kwaliteitseisen te voldoen. Met een Professionals Enschede mediator kunt u ervan uitgaan dat u met een professionele en ervaren mediator in zee gaat. U kunt er tevens vanuit gaan dat de mediators die bij ons ingeschreven staan, zijn ingeschreven in het nationaal register.

Voorkom juridisch “getouwtrek”. Een uitspraak van de rechter kent winnaars en dus ook verliezers, bij mediation komen alle partijen als winnaar uit de bus. U kunt bij ons op het platform eenvoudig diverse mediation prijsopgaven opvragen. U kunt dan gemakkelijk diverse mediators met elkaar vergelijken en besluiten welke mediator u in de arm wilt nemen. De voordeligste? Of kiest u er voor een bij u in de buurt?

Middels professionele mediation in Enschede kunnen beide partijen op den duur een oplossing vinden waar ze beide aan hebben gewerkt en ook allebei achterstaan. Bij een gerechtelijke procedure moet u maar te accepteren wat de rechter besluit en dat is wellicht niet in uw voordeel.

Snel vrijblijvende offertes aanvragen

Recensies

Dit is wat tevreden Mediator matches over Professionals Enschede te zeggen hebben!

img

Jan-Pieter Haverstreng

Duidelijke afspraken gemaakt met de Mediator die Professionals Enschede voor mij had gecontacteerd. Er werd goed met mij meegedacht waardoor het uit zoekproces eigenlijk super makkelijk was. Ik ben super tevreden over de dienst die Professionals Enschede aanbied.

img

Anne-Marije Nakken

Ik ben erg te spreken over de dienst van jullie. In een mum van tijd had ik een nieuwe Mediator goed bij mij past.

Professionals uit andere branches in Enschede

Let's Talk

Bij Professionals Enschede staan we altijd voor u klaar. Vul het formuliertje in of neem contact op, dan helpen wij u zo goed mogelijk verder.

Naar het contactformulier